Tvarohový koláč

Experimentování při pečení se někdy nevyplácí, protože to může dopadnout tragicky. V mém případě to tragické nebylo a dokonce to velice dobře chutnalo. Tvarohový koláč je v přípravě velice podobný cheesecaku, hlavní rozdíl je v použití základní suroviny. Místo mascarpone jsem experimentoval s tvarohem. Upečte, vyzkoušejte a uvidíte sami.

tvarohový koláč
tvarohový koláč

Ingredience na těsto

1 hrnek polohrubé mouky,

4 lžíce cukru

1/2 Hery

větší vejce

1/2 prášku do pečiva

Ingredience na náplň

1 tvaroh

1 hrnek mléka

1 vejce

30ml slunečnicového oleje

1/2 vanilkového pudinku

1/4 hrnku cukru

tvarohový koláč
tvarohový koláč

Postup

Základem skoro každého pečení je těsto, takže si připravte větší misku, do které dejte na menší kousky nakrájenou Heru. Dále přidejte polohrubou mouku, cukr, vejce a prášek do pečiva. Vše smíchejte a poté nasypte trochu mouky na vál a vypracujte v těsto.

Vypracované těsto dejte do středně velké kruhové formy. Můžete použít klasickou plechovou dortovou formu v průměru 26-30cm.

Příprava náplně je velmi jednoduchá, a pokud máte mixér, tak jej můžete použít. Všechny potřebné ingredience na náplň dejte do mixéru a vše důkladně smíchejte. Pokud nechcete použít mixér, tak vše promíchejte v misce ručně.

Hotovou náplň nalijte na těsto a rovnoměrně rozprostřete.

Troubu rozehřejte na 150°C a pečte 35-40 minut. Doporučuji péct ve spodní části trouby.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *