Experimentování při pečení se někdy nevyplácí, protože to může dopadnout tragicky. V mém případě to tragické nebylo a dokonce to velice dobře chutnalo. Tvarohový koláč je v přípravě velice podobný cheesecaku, hlavní rozdíl je v použití základní suroviny. Místo mascarpone jsem experimentoval s tvarohem. Upečte, vyzkoušejte a uvidíte sami.

Ingredience na těsto
1 hrnek polohrubé mouky,
4 lžíce cukru
1/2 Hery
větší vejce
1/2 prášku do pečiva
Ingredience na náplň
1 tvaroh
1 hrnek mléka
1 vejce
30ml slunečnicového oleje
1/2 vanilkového pudinku
1/4 hrnku cukru

Postup
Základem skoro každého pečení je těsto, takže si připravte větší misku, do které dejte na menší kousky nakrájenou Heru. Dále přidejte polohrubou mouku, cukr, vejce a prášek do pečiva. Vše smíchejte a poté nasypte trochu mouky na vál a vypracujte v těsto.
Vypracované těsto dejte do středně velké kruhové formy. Můžete použít klasickou plechovou dortovou formu v průměru 26-30cm.
Příprava náplně je velmi jednoduchá, a pokud máte mixér, tak jej můžete použít. Všechny potřebné ingredience na náplň dejte do mixéru a vše důkladně smíchejte. Pokud nechcete použít mixér, tak vše promíchejte v misce ručně.
Hotovou náplň nalijte na těsto a rovnoměrně rozprostřete.
Troubu rozehřejte na 150°C a pečte 35-40 minut. Doporučuji péct ve spodní části trouby.