Rajčatovo mrkvová polévka

Jste polévkoví, stejně jako já? V tom případě nemůžete vynechat trochu nezvyklou, sladkou, ale velice chutnou polévku. Nemusím už ani zmiňovat, že je dosti zdravá. Není to „zuppa di modoro“, nejsou to rozmixované rajčata s mrkví, přesto že krémové polévky zbožňuji. Po vánočních svátcích a cukrovém šílenství, by se dala použít jako novoroční detox.

Ingredience

1 cibule

2 větší mrkve

1 petržel

1/4 celeru

máslo

sůl

pepř

třtinový cukr

250ml rajčatového pyré

bylinky (tymián, majoránka a bobkový list)

1 lžička hladké mouky

olivový olej

bagety

Postup

  1. Nakrájejte cibuli na jemno. V hrnci nechejte rozpustit trochu másla a cibuli opečte.
  2. Kořenovou zeleninu (mrkve, celer a petržel) očistěte a na struhadle na hrubo nastrouhejte.
  3. Nastrouhanou zeleninu přidejte do hrnce k opečené cibuli a zaprašte lžičkou hladké mouky. Párkrát promíchejte, aby se vše spojilo.
  4. Zalijte zeleninu 1 litrem vody, přidejte bylinky, sůl, pepř a přiveďte k varu.
  5. Přidejte rajčatové pyré a lžíci třtinového cukru.
  6. Vše nechejte ještě 10-15 minut povařit.
  7. Závěrem si nakrájejte bagetu, pokapejte olivovým olejem, potřete bylinkami a na chvíli opečte v troubě.

Tip: místo třtinového cukru používám 1dcl domácího jablečného moštu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *