Domácí banány v čokoládě

Banán nebo možná banánek v čokoládě. Neznám snad člověka, který by tuhle „sladkost“ neznal. V mých mladých letech to byl oblíbený doplněk ke školní svačině. Společnost, s modrou hvězdou ve znaku, banánků v čokoládě prodala asi milióny a do dneška je vídám v regálech obchodů, protože děti tu žlutou „pěnovou“ konzistenci asi mají rády. Vlastně mě tahle sladkost nainspirovala a řekl jsi si, proč si neudělat banán v čokoládě doma. Je to úžasně jednoduchá věc a zabijete tím dvě mouchy jednou ranou. Dáte si čerstvé ovoce v podobě banánu a přitom si dopřejete sladkost s čokoládou.

Ingredience (pro 4 lidi)

4 banány

máslo (60-70g)

kvalitní hořká čokoláda (150g)

pár sušenek na posypání

ořechy na posypání

zmrzlinové dřívka/špejle

Postup

  1. Oloupejte banány a rozpulte je na stejně velké poloviny.
  2. Dřívka zastrčte do banánů, aby cca 1/3 trčela ven a 2/3 byly v banánu.
  3. Připravte si vodní lázeň, ve které rozpusťte máslo a poté přidejte čokoládu, kterou nechejte taktéž do hladka rozpustit. Pokud se vám bude zdát čokoláda moc hustá, přidejte máslo nebo trochu mléka.
  4. Rozpuštěnou čokoládu nechejte trochu zchladnout, ale pozor aby moc neztuhla.
  5. Banány v čokoládě můžete namočit na přímo nebo si vezměte polévkovou lžíce a banány čokoládou polévejte, dokud se celé neobalí.
  6. Odložte banány na plech s pečící papírem, nasekejte si trochu ořechů, sušenek nebo co máte rádi a banány posypte.
  7. Dejte na chvíli do ledničky, aby čokoláda ztuhla a netekla.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *